26 Eylül 2013 Perşembe

Damla sakiz Aromali Sütlac




Malzemeler
 
1 Subardagi Su
1 Cay bardagi Pirinc
2 Litre süt
1 paket cig krema
1.5 Su bardagi Toz Seker
1 Tatli kasigi Nisasta
1 Tatli kasigi Pirinc Unu
1 Cay kasigi sakizli muhallebi tozu
sivi vanilya aromasi yada paket vanilya kullanabilirsiniz
 
Yapilisi:
 
Öncelikle pirincleri yikayip bir bardak suyu ekleyip bir bes dakika pirincleri haslayin.
daha sonra sütü ekleyip yarim 15-20 dakika orta ateste arada bir karistirarak pisirin.
Pirincler sütle birlikte pistikten sonra 1.5 bardak sekeri ilave edin. 
(Seker ölcüsünü artirip eksiltebilirsiniz damak tadiniza göre)
bir 5 dakikada sekerle kaynatip,ayri bir kapta cig kremanin icersine nisasta,pirinc unu,ve damla sakiz aromali muhallebi tozunu ekleyip topak kalmayacak sekilde karistirip, kaynayan sütlacin icersine yavas yavas karistirarak dökün 2 dakikada sürekli karistirarak kaynatip ocaktan aldiktan sonra vanilyayi ekleyin .Hemen kaselere bosaltip sogumaya birakin. Tarcinla süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
Not :Yurtdisinda oldugum icin hakiki damla sakizi bulmak biraz zor buralarda o yüzden sakizli buhallebi tozu kullaniyorum siz gercek damla sakizi kullanabilirsiniz

2 yorum:

  1. Elinize sağlık bende böyle yapıyorum sadece şeker daha az ve sadece pirinç unuyla nefis oluyor sevglerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler bizden Sema Hanim tesekkür ederiz.

      Sil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...