29 Eylül 2013 Pazar

Eristeli Bulgur Pilavi

Bulgur pilavini herzaman pirinc pilavina tercih etmisimdir. Hem cok  lezzetli...saglik yönünden pirincten daha zararsiz ve yapimi daha pratik....

Eristeli Bulgur Pilavi


Malzemeler:

2 yemek kasigi tereyag
3 adet kurusogan
1 Su bardagi eriste
1 kase bulgur

Yapilisi:

Tereyagini eritip soganlari küp  seklinde dograyin ve pembelesinceye kadar kavurun.Soganlar pembelestikten sonra 2-3 dakika da eriste ve bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.
bulgurlarin üzerini gececek kadar suyunu verip  birkac dakika hizli birsekilde kaynadiktan sonra ocagi kisip suyunu cekene kadar pismeye birakin.Pistikten sonra birazpilavinizi demlendirin.
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..ayrı ayrı ıkı lezzetıde cok severım.2 lezzet bır arada nefıs olmuş.sevgılerımı bırakıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim canim hosgeldin sefalar getirdin
      Sevgiler karsilikli

      Sil
  2. Elinize sağlık.Bulgurun ve eriştenin muhteşem uyumu nefis olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...