23 Eylül 2013 Pazartesi

Hindistancevizli Revani



Hindistancevizli Revani


 



Malzemeleri:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1Cay bardagi hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • Serbeti için:
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
üzeri icin istediginiz süslemeyi yapabilirsiniz

Yapılışı: Öncelikle şerbeti kaynatırız. Diğer tarafta aynı kek hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız fırına süreriz.180 derecede 60 dakika ii geliyor tabii soğuk fırında.Piştikten sonra şerbetimizi ılık olarak dökeriz.En güzel safhası da o kadar şerbeti sünger gibi emişini gözlemlemek diyebilirim Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...