Hindistancevizli Revani
Malzemeleri:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1Cay bardagi hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi
- Serbeti için:
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
üzeri icin istediginiz süslemeyi yapabilirsiniz
Yapılışı: Öncelikle şerbeti kaynatırız. Diğer tarafta aynı kek hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız fırına süreriz.180 derecede 60 dakika ii geliyor tabii soğuk fırında.Piştikten sonra şerbetimizi ılık olarak dökeriz.En güzel safhası da o kadar şerbeti sünger gibi emişini gözlemlemek diyebilirim Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Yapılışı: Öncelikle şerbeti kaynatırız. Diğer tarafta aynı kek hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız fırına süreriz.180 derecede 60 dakika ii geliyor tabii soğuk fırında.Piştikten sonra şerbetimizi ılık olarak dökeriz.En güzel safhası da o kadar şerbeti sünger gibi emişini gözlemlemek diyebilirim Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim