22 Eylül 2013 Pazar

TUZLU PASTANE KURABIYESI


 
 

TUZLU PASTANE KURABIYESI

Hamuru icin Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta beyazi
2 yemek kasigi sirke
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 Tatli kasigi mahlep (olsada olur olmasada )

Aldığı kadar un (yaklasik 4-5 su bardagi) elinize yapismayacak derecede oldukca yumusak bir hamur elde etmeye calisin.

Üzeri Icin malzemeler:
1 Yumurta sarisi
2 yemek kasigi pekmez
susam,cörek otu

Hazirlanisi:

Margarini eritin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta beyazı, şeker, tuz, mahlepi  karistirdiktan sonra unu yavas yavas ilave ederek yoguruyoruz yukaridada belirttigim gibi mümkün oldugunca yumusak bir hamur elde etmeye calisin.Daha sonra dilediginiz sekli vererek yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz.
Üzeri icin ayirdigimiz yumurta sarisinin icersine pekmezi ilave edip karistiriyoruz,
Tepsiye dizdigimiz hamurlarin ürzeine sürüp susam ve cörek otuyla süsleyerek,
Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriniz
yaklasik 15 dk.agizda dagilan tuzlu kurabiyeleriniz hazır.

Afiyet olsun...

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...