18 Ekim 2013 Cuma

PATATESLI ETLi TAZE FASULYE

Kurban bayrami sebebiyle  etli yemeklere devam.Bugün sizlerle patatesli bol etli türlü kivaminda bir taze fasulyeyle geldim hadi bakalim nasil yapmisim :)
 
 
Yarim Kilo taze fasulye
2 büyük Boy sogan 
2 tane patates
3 domates
arzuya göre kusbasi et-etsizde olabilir
bir Tatli kasigi salca
zeytinyagi,tuz
 
Yapilisi
Öncelikle kusbasi etlerimizi suyunu cekene Kadar kavuruyoruz.
daha sonra yag ve sogani ilave Edip kavurmaya devam ediyoruz soganlar pembelesince domates ve salcayi ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam
(ne cok kavuruyorsun sende dediginizi Duyar gibiyim :) 
 enson  fasülye ve patatesleri koyup tuzunu atip kapagini kapatiyoruz bir yarim Saat KISIK ateste  kendi suyunda pisiriyor daha sonra bir su bardagi su ekleyip orta ateste pismeye birakiyoruz.
pisme süresi tutmak pek aliskanligim olamadigi icin malesef Zaman veremiyorum arada fasulyelerden bir tane yiyerek pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz.
 
afiyet olsun
sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...