8 Ekim 2013 Salı

Peynirli Dolama Börek

 
 
 
Selamun aleyküm dostlar..
 
Misafiriniz gelecekse islerinizde  yogunsa hele birazda hasta oldum,olacagim kirikligi varsa üzerinizde en büyük kurtarici oluyor Hazir yufkalar
cok basit ve pratik bir börek ani misafirler icin 10 dakika bile sürmüyor yapimi.
 
 
Peynirli Dolama Börek
 
1 Kilo yufka,6 adet
250 gr Beyaz peynir,maydanoz
1 litre süt
1 cay bardagi sivi yag
2 yumurta
 2 yemek kasigi yogurt
1 Tatli kasigi tuz
 
Yapilisi
 
Önce yufkalari islatmak icin süt karisimini hazirliyoruz.
Süt,siviyag,tuz,yumurta ve yogurtu bir kasede iyice cirpiyoruz.yufkalarin arasi icin Beyaz peyniri rendeleyip dogranmis maydanozla karistirip hazirliyoruz.
sivi karisimdan bir su bardagi kenara ayiriyoruz.
Yufkalari tezgaha serip üzerine bir kepce sivi karisimdan gezdirip her tarafina gelecek sekilde peynir serpiyoruz daha sonra yufkamizi rulo seklinde sarip ortadan baslayarak tepsimize doluyoruz.
bu islemi bütün yufkalara uyguluyoruz
(yanliz yufkalari elinizle cok SIKARAK rulo yapmayin yoksa böreginiz hamur olur
mümkün oldugunca gevsek sarin)
 daha önceden bir bardak ayirdigimiz süt karisimini bütün tepsinin üzerine gezdirerek dökün ve elinizle böregin üzerine  iyice sürün 
(bir yarim Saat beklettikten sonra pisirirseniz böreginiz cok daha güzel olur )
firina verin 250 derecelik firinda alti ve üzeri kizarana
Kadar pisirin.Bir 10 dakika soguduktan sonra kesip servis yapabilirsiniz...
Afiyet olsun... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...