22 Kasım 2013 Cuma

Bezelyeli Tavuklu pilav

Mevlidlerin,dügünlerin,vazgecilmezi tavuklu pilav.Aslinda tavuklu pilav bembeyaz kar gibi olur ama ben daha öncede söyledigim gibi pilavda renkleri cok seviyorum bunun icinde kimi Zaman bezelyeli kimi Zaman nohutlu yapiyorum.Haslanan tavugun suyuyla  pistimi üzerine bolca karabiber yaninada aci tursu eee sonunu siz tahmin ediyorsunuzdur artik :)

 
 
Malzemeler
 
1 bütün tavuk
1 su bardagi bezelye
2 su bardagi Pirinc
2 yemek kasigi tereyag
1yemek kasigi sivi yag
tuz
 
 
Öncelikle tavugumuzu üzeri gecek Kadar su ilave Edip bir Tatli kasigi tuz atip haslanmaya birakiyoruz.
Suyunu biraz fazla da koyabilirsiniz pilavda kullanacagiz cünkü.
Pirincleri sicak suyla yikayip süzdürüyoruz.
Haslanan tavugun suyunu süzüp bir kenara yanmadan didiklemek icin sogumaya birakin:)
Pilavimiz icin tenceremize önce sivi yagi ve tereyagini eritin.Tereyagi eriyince süzülen pirincleride ekleyip orta ateste 2-3 dakika karistirarak kavurun
Kavrulan pirinclere hasladigimiz tavugun suyunu pirinclerin üzerini gececek Kadar ekleyip
(yaklasik 4,5 su bardagi)
3 dakika hizli ateste kaynamaya birakin.
Daha sonra dondurulmus bezelyeleri ekleyip yavasca birkere karistirip,ocagi orta atese alip demlenerek pismeye birakin.
Pisen pilavimizin üzerine haslanan tavugumuzu didikleyip bol karabiberle servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
SEVGILER.
 
 

3 yorum:

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...