28 Kasım 2013 Perşembe

Hindi eti esliginde,aci soslu,spagetti


 
Cumaniz Mübarek olsun insallah arkadaslar.
Bugün tembel isiyle geldim bloga :)
Öyle uzun fosforlu ismi olduguna bakmayin.Bildigimiz spagetti makarna iste.
Öyle aman aman  degisik bir sosla baharatlarla da yapilmadi.
Anlicaniz tam tembel isi oldu :) 
Ama söyle afilli bir baslik atayim dedim en azindan isminin havasi olsun Dimi ama :)
Neyse yine adet yerini bulsun  Kücük bir anlatim yapayim.
Sosumuz icin iki bas sogani ve iki dis sarimsagimizi soyup rondodan cekiyoruz.
Bir yemek kasigi tereyagi.2 yemek kasigi sivi yagla soganlarimizi kavuruyor.
4 tane domatesimizide rondodan cekip kavrulan soganlarimizin üzerine ilave ediyoruz.
 Domatesler soganlarla bir iki dakika hasirnesir olduktan sonra,Bir yemek kasigida domates salcasi ekliyoruz. Varsa eger iki tane aci cin biberi dograyin.Yoksa pul biberde olur.Aci seviyorsaniz tabi.
Sosumuzun altini kisip kendi halinde,makarnamiz haslanana dek pismeye birakin.Makarnanin suyundan bir kepce sosa ilave Edin ve o suylada suyunu cok cekmeyecek Kadar kaynatin.
Ocagi kapatinca  karabiber ve kekiklede lezzetlendirebilirsiniz.
Sosumuz Hazir haslanan makarnanin üzerine döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Ben yanina firinda Hindi but kizartmistim ondan dilimlerle süsledim.Sizler her türlü et yemegiyle ikram edebilirsiniz.
AFIYET SEKER OLSUN
SEVGILER...

3 yorum:

  1. Hello, your blog is fantastic. You are a wonderful chef, congratulations. Kisses.
    Follow me and I will follow you back.
    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    YanıtlaSil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ elllerıne sağlık canım...hayırlı cumalar arkadaşım...

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...