24 Kasım 2013 Pazar

Kasarli mantar

 
 Hayirli pazarlar olsun herkese insallah.
Kahvalti sofralarinda,et yemeklerinin yaninda yada
 kendi basina yanina birde patates püresiyle  ana yemek olarak ortaya cikabilir.
Mantar severler icin kolay ama lezzetli bir secenek.
Ben kasarli mantari yaparken,baharatlarin lezzetinden faydalanmayi cok seviyorum.
Cekilmis taze karabiber,pul biber ve köri bence cok yakisiyor.
Biz Dört kisilik bir aileyiz cocuklar da mantari pek sevmiyor.
Sadece esim ve kendim icin yapiyorum.
Bu yüzden azcik mantar icin koca firini calistirmaya üseniyorum acikcasi :)
Ben tavada yapiyorum siz firinda da yapabilirsiniz.

 
500 grlik paket mantar
bir yemek kasigi tereyag
bir cay kasigi köri
tane karabiber
bir cay kasigi pul biber.
tuz
 
Mantarlarimizi fotograftaki gibi saplarini koparip tavaya diziyoruz.Üzerlerini bir güzel tuzlayip Ortalarina tane karabiberlerimizden cekiyoruz (yoksa normal karabiberde olu)r istege bagli.
tereyagindan Kücük parcalar keserek her mantarin  icine bir parca  koyuyoruz.
köriyide üzerine serpip rendelenmis kasarlarla mantarlarimizi dolduruyoruz.
en üste pul biberi gezdirip ocagi orta atese alip kapagi kapali bir sekilde 15 dakika pisirin.
Afiyet olsun
sevgiler
 

3 yorum:

  1. Ya benim cocuklarimda sevmiyor bu mantari ne yapmaliyimm bilmiyorum ama ben cok seviyorum,bu sekilidede hic yapmadim,cok nefis duruyorlar suan karsimda,hemen alip yiyesim var,ellerine saglik diyorum!

    YanıtlaSil
  2. ben de çok severim bunu ..Ellerine sağlık..
    nedense çocukların durumu genelde aynı..:(

    YanıtlaSil
  3. bayılırım kaşarlı mantara ben:D süper görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...