12 Ocak 2014 Pazar

Kandil Simidi

 
 
Hamuru icin Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt
 2 yumurta beyazi biri hamur icin digeri  üzeri icin.
2 yemek kasigi sirke
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 Tatli kasigi mahlep
Aldığı kadar un
(yaklasik 4-5 su bardagi)
elinize yapismayacak derecede oldukca yumusak bir hamur elde etmeye calisin.
 
 
Hazirlanisi:

Margarini eritin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta beyazı, şeker, tuz, mahlepi  karistirdiktan sonra unu yavas yavas ilave ederek yoguruyoruz yukarida belirttigim gibi mümkün oldugunca yumusak bir hamur elde etmeye calisin.Daha sonra  sekillerini vererek önce yumurta beyazina daha sonra susama bulayip tepsiye dizin.170 derecelik önceden isitilmis firinda 20 dakika pisirin.
Afiyet olsun.Hayirli kandiller.





6 yorum:

  1. elıne sağlık hayırlı kandıller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah c.c. razi olsun dualarda bulusmak dilegi ile.

      Sil
  2. Hayırlı kandiller :) Nefis gözüküyor. Çok severim. Elinize sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgiler benden de size Dualarinizda bizide unutmayin insallah.

      Sil
  3. Mübarek Mevlit Kandili gecenizi kutlar, dualarınızın kabul olmasını dilerim. Sevgilerimle…

    YanıtlaSil
  4. Hepinizin Kandili Mübarek olsun arkadaslar.Cenab-i Hak kurtulusa erenlerden olabilmeyi hepimize nasip eylesin insallah.Muhabbetle

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...