13 Ocak 2014 Pazartesi

Lahmacun

                          
 

 
 
Selamün aleyküm Dostlar.
Bizim evde hic kimsenin asla hayir demedigi bir lezzetle geldim bugün.
Hadi buyrun bakalim nasil yapmisim :)

 
Hamur icin
 
1 Kilo un
1 paket Yas Maya
Tuz
Su
 
Kiymasi icin gerekli malzemeler
 
1 Kilo kiyma kuzu karisik olursa tadina doyulmaz :)
Kücük bir kase ic yagi yada kuyruk yagi
4 adet sogan
2 adet Yesil sivri biber
3 adet kirmizi biber
4 adet domates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
 
karabiber,pul biber,kimyon,tuz
 
Yapilisi
 
Öncelikle hamurumuzu yogurup mayalanmaya birakiyoruz.Ilik suyla suyu yavas yavas ekleyerek yumusak yufka hamuru kivaminda bir hamur yoguruyoruz.
Hamur mayalanirken kiymamizi hazirliyoruz.Bütün malzemeleri  ayri ayri rondodan geciriyoruz ama iri parcalar halinde kalacak sekilde cok cekip sulandirmayin.Rondodan cektigimiz bütün malzemeleri
kiymayla birlestirip iyice yoguruyoruz.Mayalanan hamurumuzu cevizden biraz büyük bezelere ayirip yarim Saat üzerlerini örtüp dinlenmeye  birakin.Dinlenen bezelerinizi yemek tabagi büyüklügünde acip üzerlerine kiymasini sürüp önceden isitilmis 250 derecelik firinda pisirin.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Nefis gorunuyor. Elinize emeginize saglik. Cok severim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. ev yapımı daha ne olsun eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. ayy nasıl ıstah acıcı duruyor ellerıne emeğıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. hiç de üşenmemişsiniz.

    YanıtlaSil
  5. harikasin...cok guzel duruyorlar
    paylastigin pirasada nefis gozukuyor...
    ellerine saglik...opuyorum

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...