16 Şubat 2014 Pazar

Ev usulü Adana Kebap



Hep yemek  hep yemek nereye Kadar :)
Hani Insan bazen ne yapacagini sasirir  yada farkli birseyler yemek ve yedirmek ister ailesine.
Iste benimde o günlerimden birinde
Hep yazin mangalda yaptigimiz Adana kebabi birde evde deneyeyim dedim sonuc  nasil mi?
 Deneyin ve görün  derim :))

 
Malzemeler
 
500 gr kuzu karisik yagli kiyma
bir yemek kasigi pul biber
2 adet kirmizi biber
2 dis sarimsak
bir Kücük sogan,tuz
 
Yapilisi
 
  Pul biberi bir kasede biraz ilik su ile islatiyoruz.
Sogan sarimsak ve biberleri ve islattigimiz pul biberleride hepsini birlikte  rondodan geciriyoruz.
Kiymayla bulusturup br güzel yoguruyoruz 
Ben hemen yapmistim ama siz dilerseniz zamaniniz varsa buzdolabinda bir Saat dinlendirebilirsiniz.
Hazirladigimiz kiymayi sislere tutturup
 isterseniz fotograftaki gibi bir tost makinaniz varsa onda 
yok sisle makinayla ugrasamam derseniz onunda caresi var
Teflon tava da ayni isi görür :)
SIK SIK cevirerek pisiriyoruz
iste bu gadder :)
isteyene ekmek arasi isteyen bulgur pilavi yani
Hadi afiyet sifa olsun 
sevgilerimle :)
 

11 yorum:

  1. Eline sağlık canım Adana kebaba ailecek bayılırz .Evde hiç denemedim deneneceklere ekliyorum kardeşim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah c.c. razi olsun semacim,Kolay gelsin.Muhabbetle...

      Sil
  2. elinize sağlık lebabı çok severiz ailecek bende yapmıştım bir kez evde ama siiznki daha bi gerçek olmş şekli :) sevgilerimle bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de böyle deneyin insallah bakalim sonuc ne olacak.Sevgilerimle...

      Sil
  3. Ellerine sağlık canımm..Nefis..Bizim ailenin bütün kızları bilir,annemden ,ustasından öğrendik..Ama mangalda pişiririz..Tost makinası veya teflon tavada nasıl olur bilemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk defa denedim nursencim.Tabi mangaldaki gibi olmasi imkansiz o odun atesi ve köz kokusu büyük eksiklik.Ama bizim evin gurmeleri yani esim ve cocuklar gayet memnun kaldi ve begendiler :))

      Sil
  4. çok güzel görünüyor olsada yesem acıkmışken gece yarısı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim Adana kebap'in her saatte gideri vardir :)

      Sil
  5. benim bu tarifi en acilinden yapmam lazım,eşim adana adana diyip duruyordu :) yaptığımda sizinle de paylaşırım bloğumada beklerim sevgiler :) duygusworkshop.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hosgeldiniz sefalar getirdiniz.Ziyaretiniz ve yorumlariniz icin tesekkür ederim.
      Sonucu sabirsizlikla bekleyecegim :)sevgilerimle...

      Sil
  6. cok lezzetlı olmus bızım evde esım yapar bu ısler arada bır ama sen hamaratsın tabıkı ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...