10 Mayıs 2014 Cumartesi

Sandevic Ekmekleri


Selamün aleyküm...Ben geldiiiim... 
Yaklasik 2 aydir diyet yaptigim icin firinla aramiz biraz acildi
fazla samimiyet kurmamaya calisiyoruz :)
Ama Ne yazik ki Bazen aralarda böyle kacaklar oluyor 
o  kacaklarda  da gözlerimi kapatim bir tane götürüyorum artik, 
Sifa niyetine diyerek :)
Bu günde haftasonu kahvaltisi icin bu Kücük tombis tombis sandevic  ekmekleri hazirladim.
Hem simit tadinda
ama simitin o gevrekliginden ziyade
pofidi, yumos,yumos olan ekmekciklerimi ben cok begendim 
insallah sizlerde yapar ve begenirsiniz
.Hepinizi sevgiyle kucakliyorum.
Muhabbetle... 
 
Malzemeler
 
Yarim paket Yas Maya (25 gr)
2 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tuz
yarim cay bardagi  siviyag
1 yemek kasigi elma sirkesi
1 Kilo un
yumusak bir hamur kivami verecek Kadar ilik su
 
Üzeri icin
susam
has has
1 cay bardagi pekmez
yarim cay bardagi su  
 
Öncelikle Maya ve sekeri bir su bardagi ilik su ile Maya eriyene Kadar
karistiriyoruz.
Daha sonra sivi yag ve sirkeyi ekleyip,Unu ve tuzuda ilave Ediyoruz ve  yavas yavas su vererek yumusacak bir hamur yoguruyoruz.
Yogurdugumuz hamuru yarim saat dinlendirip.Bezeler aliyoruz aldigimiz bezeleri önce yarim cay bardagi su ile sulandirdigimiz pekmeze daha sonra susam ve has hasa bulayip tepsiye diziyoruz.
Bir yarim Saat te tepside mayalandirip 200 derecelik firina veriyoruz.
Kizarinca ekmeklerimiz Hazir
afiyet sifa olsun
 

2 yorum:

  1. Canım ellerıne saglık...nefıs olmuşlar..anneler gununu kutluyorum sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim pinarcim.senin ve tüm annelerin , anneler gününü yürekten kutluyorum.sevgilerimle

      Sil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...