GiOTTO PASTA
(Giotto torte)
PANDISPANYA ICIN MALZEMELER
PANDISPANYA ICIN MALZEMELER
6 yumurta
4 yemek kasigi ilik su
2.5 türk kahve fincani Seker
3 türk kahve fincani un
1 fincan cekilmis toz findik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ben pandispanyalarimi yaparken öyle yumurtanin akini sarisini ayirmayla pek ugrasamiyorum
Yumurtalari suyu ve sekeri yaklasik 5 dakika krema kvamina gelene Kadar cirpiyorum.
daha sonra butun toz lari yani unu,kabartma tozunu ve findik tozunu bir kapta karistirip
eleyerek cirptigimiz yumurta karisimina ekliyoruz
daha sonra mikserin en düsük ayariyla unu karistiriyoruz .
28 cm lik kek kalibinda 180 derece isitilmis firinda 30 dakika pisiriyoruz
süre firinlara göre degisebilir cikarmadan once mutlaka kürdanla kontrol etmeyi unutmayin.
KREMASI iCIN MALZEMELER
4 cig krema (schlag sahne)
6 paket krema koyulastirici (sahnesteif)
200 gr schmand
200 gr schmand
3 yemek kasigi pudra sekeri
2 paket vanilya
2 serit giotto
2 yemek kasigi toz findik
2 yemek kasigi toz findik
(Bu malzemeleri bulamazsaniz yada ben ugrasmak istemiyorum bukadar ayrintiyla derseniz
iki paket krem santiyi paketinde yazdigi gibi cirpip icersine
yarim kutu tuzsuz labneyle karistirabilirsiniz.)
Kremanin hazirlanisi
Krema,krema koyulastirici, pudra sekeri ve vanilyayi bir Kaba alip koyulasincaya Kadar cirpiyoruz.
Kremanin hazirlanisi
Krema,krema koyulastirici, pudra sekeri ve vanilyayi bir Kaba alip koyulasincaya Kadar cirpiyoruz.
Giottolari rondoda toz findikla beraber cekiyoruz.
Hazirladigimiz kremanin yarisini ayirip cektigimiz giottolari ekleyip karistiriyoruz ve finfikli krema elde etmis oluyoruz bu krema kekin arasina sürülecek.
diger kalan kremayla pastamizi kaplayip giottolarla süslüyoruz.
Okudugunuz icin tesekkür ederim
sonsuz sevgilerimle
Allah'a Emanet olun...
AFIYET OLSUN
Hazirladigimiz kremanin yarisini ayirip cektigimiz giottolari ekleyip karistiriyoruz ve finfikli krema elde etmis oluyoruz bu krema kekin arasina sürülecek.
diger kalan kremayla pastamizi kaplayip giottolarla süslüyoruz.
Okudugunuz icin tesekkür ederim
sonsuz sevgilerimle
Allah'a Emanet olun...
AFIYET OLSUN
Çok hoş harika olmuş. Bir dahaki sefere Giottonun ufalanmadan önceki fotoğrafını görmek isterim. Bu lezzet şahane olmalı
YanıtlaSilSevgili nursevin giotto nun ufalanmamis hali pastanin üzerine dizdigim findik toplari.4 lü seritler halinde Bir paket icersinde satiliyor.Denediginde lezzetinden memnun kalacagini düsünüyorum.
SilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de bloguma beklerim.
Merak ettiğim bir pasta tarifini burada bulmak çok hoş oldu. İnşallah diğer tariflerinizi de inceleme fırsatı bulurum. Ama tabi ki yanında çay kazanları ile yapılmış bir limonlu çay da olsa fena olmaz.
YanıtlaSil�� Hosgeldiniz. Caktirmadan reklam linkinizide sıkıştırıvermissiniz neyse ��sorun degil.yine bekleriz ...saygilar...
Sil�� Hosgeldiniz. Caktirmadan reklam linkinizide sıkıştırıvermissiniz neyse ��sorun degil.yine bekleriz ...saygilar...
SilBiz bekarlar için kaçırılmayacak fırsatlar. Gerçekten teşekkürü bir borç bilirim..
YanıtlaSil