Malzemeler
1 Subardagi Su
1 Cay bardagi Pirinc
2 Litre süt
1 paket cig krema
1.5 Su bardagi Toz Seker
1 Tatli kasigi Nisasta
1 Tatli kasigi Pirinc Unu
1 Cay kasigi sakizli muhallebi tozu
sivi vanilya aromasi yada paket vanilya kullanabilirsiniz
Yapilisi:
Öncelikle pirincleri yikayip bir bardak suyu ekleyip bir bes dakika pirincleri haslayin.
daha sonra sütü ekleyip yarim 15-20 dakika orta ateste arada bir karistirarak pisirin.
Pirincler sütle birlikte pistikten sonra 1.5 bardak sekeri ilave edin.
(Seker ölcüsünü artirip eksiltebilirsiniz damak tadiniza göre)
bir 5 dakikada sekerle kaynatip,ayri bir kapta cig kremanin icersine nisasta,pirinc unu,ve damla sakiz aromali muhallebi tozunu ekleyip topak kalmayacak sekilde karistirip, kaynayan sütlacin icersine yavas yavas karistirarak dökün 2 dakikada sürekli karistirarak kaynatip ocaktan aldiktan sonra vanilyayi ekleyin .Hemen kaselere bosaltip sogumaya birakin. Tarcinla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Not :Yurtdisinda oldugum icin hakiki damla sakizi bulmak biraz zor buralarda o yüzden sakizli buhallebi tozu kullaniyorum siz gercek damla sakizi kullanabilirsiniz
Elinize sağlık bende böyle yapıyorum sadece şeker daha az ve sadece pirinç unuyla nefis oluyor sevglerimle...
YanıtlaSilSevgiler bizden Sema Hanim tesekkür ederiz.
Sil