24 Eylül 2013 Salı

Ton Balikli / Mantarli Pizza









 
 

Ton Balikli / Mantarli Pizza

Hamuru icin malzemeler
 
1 Kilo Un
1 paket Yas Maya
1 yumurta
2 yemek kasigi yogurt
yarim cay bardagi sivi yag
Yaklasik 1 litre süt
1  Paket kabartma tozu
1 cay kasigi Seker
1 tatlikasigi tuz
 
Üzeri icin malzemeler
 
2  kutu Konserve Tonbaligi
1 paket sivi domates konservesi
8-10 adet mantar
150 gram tereyagi
yarim cay bardagi su
Konserve misir
ve kasar rendesi
(istege bagli 2 adet kurusogan)
salam istege göre Yesil aci biber
 
 
Hamurun hazirlanisi
Un,kabartma tozu,ve  tuzu yogurma kabina bosaltip ortasini aciyoruz.
Maya,yumurta,Seker, yogurt,siviyagi koyup önce Mayayi elimizle eritiyoruz  ve yavas yavas sütü ekleyerek unu kenarlarindan alarak yoguruyoruz Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz, 1 Saat mayalanmaya birakiyoruz.
Üzeri icin domates sosunu ben pisirerek kullaniyorum.
bir tencerede tereyagini eritip domates sosu ve yarim cay bardagi suyu ekleyip bir Tasim kaynatiyorum
ocaktan kaldirinca baharatlarini ilave Edip sosu bir kenarada sogumaya birakin.
Mayalanan hamurun bezelerini yapip 15 dakikada üzerini kapatip beze halinde bekletin.
1 Kilo undan 4 tepsi Pizza cikiyor tabi siz hamuru daha kalin seviyorsaniz 3 bezede yapabilirsiniz.
Dinlenen bezelerimizi tepsinin boyunda acip soguyan domates sosunu üzerine sürüyoruz
sorun üzerine fotograflarda görüldügü gibi kasar rendesi,balik misir biber seklinde dösüyoruz.
250 derecelik firinda 10 dakikada pisiyor
tabi firinizin pisirme süresini siz daha iyi bilirsiniz cikarmadan önce bir bicakla hamuru kaldirip altinin pisip pismediginden emin olabilirsiniz.
Afiyet olsun
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...