Pirinc pilavina rekli sebzeleri hep cok yakistirmisimdir.
Et ve tavuk yemeklerinin yaninda hem görüntüsüyle sofrayi süslüyor...Hemde lezzeti ikiye katliyor bana göre.Cesitliligi istediginiz gibi arttirabilirsiniz.Ben simdilik bezelye havuc ve kirmizi biber kullandim.
malzemeler
1.5 su bardagi pirinc
3 yemek kasigi tereyag
Kücük cerez kaseleriyle bir kase bezelye
1 tane havuc
1 tane kirmizi biber
tavuksuyu
tuz
Yapilisi
ilk önce bezelye ve havuclari 5 dakika hasliyoruz.bezelyeyi dondurulmus kullanmanizi tavsiye ederim Yesil ve canli duruyorlar.
diger tarafta kirmizi biberleri küp seklinde dograyip bir yemek kasigi sivi yag koyup birazcik kizartiyoruz yerken agzimiza cig gelmemsi icin.
Garnitürlerimizi hazirladiktan sonra tereyagiyla önceden sicak suda islatilmis süzülmüs pirinclerimizi iyice kavuruyoruz (tane tane olmasi icin)
su ölcüsünü hep göz karari kullanmisimdir hic anlamiyorum 1e 2 ölcüden öylede hic tutturamamisimdir :)
pirinclerin üzerini bir parmak kalinligi Kadar gececek sekildi suyunu ilave Edip ilk 5 dakika yüksek isida kayniyor daha sonra garnitürleri ekleyip ocagi kisiyoruz suyunu cekene Kadar demlene demlene pisiriyoruz...
AFIYET OLSUN....
canım,görüntü çok güzel,lezzetindende eminim,ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilTesekkür ederim canim hosgeldin sefalar getirdin...gönül dolusu sevgilerde benden...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.benım en sevdıgım pilavdır...
YanıtlaSilCok guzel gozukuyor
YanıtlaSilElleriniz dert gormesin
tesekkür ederim sengül hanimcim hosgeldiniz..
YanıtlaSil