4 Aralık 2013 Çarşamba
ACMA
Yaptiginiz Zaman sizi hic mahcup etmeyecek yumusacik ve hemencecik yapilan benim herzaman yaptigim favori acma tarifim karsinizda :)
1 su bardagi su
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
2 yemek kasigi Seker
1 Tatli kasigi tuz
1 paket Yas Maya 40 gr
Aldigi Kadar un
üzeri icin
2 yumurta sarisi
1 Tatli kasigi pekmez
cörek otu
Önce su,süt,Seker,ve tuzu Kücük bir tencedere ocaga koyup Seker eriyecek derecede isitiyoruz.
Daha sonra yogurma kabina alip mayayi icine ekleyip 15 dakika bekletiyoruz.15 dakika mayamiz kabarinca sivi yagi ekleyip karistiriyoruz.Yavas yavas unu ekleyerek yoguruyoruz elinize yapismayi biraktigi an un vermeyi kesin ne Kadar yumusak olursa acmalariniz okadar puf puf oluyor.Benim hamurumda tam bir Kiloluk paket un kullandim bardak ölcünüze göre degisebilir.
hamurumuzu bir 10 dakika daha dinlendirdikten sonra sekillerini verip tepside yarim Saat mayalandirin üzerine yumurta ve pekmezi karistirip sürün ve 200 derecelik firinda kizarana Kadar pisirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Puf puf harika olmuş. Nefis görünüyorlar. Eline sağlık :)
YanıtlaSilGünaydın ,nasılda güzel görünüyor ellerinize sağlık .Bayılıyorum mayalı çeşitlere pofuduk pofuduk kabarmış size afiyetler olsun,sevgiler.....
YanıtlaSilkuru maya ile deneyeceğim bakalım nasıl olacak bende de var tarif buna benzer ama kuru maya ile denemeye cesaretim yoktu eğer güzel olursa dersaneye götürürüm olmazsa ev hanesi falan bir şekilde tüketeceğiz iki kişi :D ama sizinki harika olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhaba sevgili sinem. Kuru mayayi kullanmaya bende pek cesaret edemiyorum.Bütün hamur islerinde yas maya kullaniyorum cünkü ölcü birimlerini tam kestiremiyorum.Deneyince sonucu paylasirsan sevinirim benim icinde fikir olur.
Silellerinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar yaptıklarınız.Misafirinizim artık iadeyi ziyarete beklerim.
YanıtlaSilsevgiler....
Eline sağlık canım nasılda puf puf ve nefis görünüyorlar Hayılı cumalar canım benim
YanıtlaSilAllah c.c. razi olsun sema'm.Seninde cuman mubarek olsun insallah.
SilAçmayı çok severim bende kuru maya kullanmak istemiştim de aslında yaş maya alışkanlığım yok ki.Denesem olur mu acaba kuru maya?Denemeden bilemeyiz değil mi canımm,ellerine sağlık olsun nefis tam istediğim sevdiğim gibi olmuşlar.
YanıtlaSilTesekkürler Macidecim. Bu kuru mayayla alakali cok soru geliyor denesek nasil olur aba diye
SilDenemek farz oldu artik ilk firsatta deneyip sonucu ve ölcüyü ayarlayinca yazicam insallah.
sevgili Hatice Hanım, bloğunuzu süt reçeli tarifine bakarken, Cahide Hanımın sayfasında fark ettim. şöyle bir göz attığımda bana çok hoş geldi, sevdim. bloğunuza katılmak ve takip etmeye karar verdim. ben de sizi beklerim. sevgilerimle...
YanıtlaSilHosgeldiniz sefalar getirdiniz.
SilZiyaretiniz beni cok sevindirdi .Güzel sözleriniz icin ayrica cok tesekkür ederim.
Zevkle ziyaretinize gelecegim insallah.
muhabbetle...
Fotograflar nefis. Bir ara heveslendim acaba yapabilir miyim diye ama aldığı kadar un lafı vazgeçirdi bu düşüncemden. Ellerinize sağlık. Bu arada müsaadenizle izleyiciniz oldum.
YanıtlaSilTesekkürler hosgeldiniz.Bence hic vazgecmeyin cok kolay bir Tarif.
SilBenim kullandigim su bardagi tam 250 ml su aliyor normal su bardaklarindan biraz fazla.
Bu ölcüde kullanirsaniz eger tam bir Kilo un almakta.Mümkün oldugunca yumusak bir hamur olmali
elinize yapismayi biraktigi an un eklemeyi kesmeniz gerekiyor.
Umarim dener ve sonuclari yazarsiniz.Saygilar.
e ozaman bızde deneyelım favorımız olsun ellerıne sağlık artık takıpteyım
YanıtlaSilMerhabalar...
YanıtlaSilKuru maya yaş maya muhabbetine bir açıklık getireyim dedim :-)
İlk hamur işlerimde daha garanti diye kuru maya kullanıyordum. Gayet de güzel kabarıyor. Ama yaş maya elbette ki daha farklı. Artık tercihim yaş mayadan yana ama evde hep kuru maya bulundururum. Malum yaş maya çok dayanıklı değil. Her zaman da hamur işi yapmıyorum. Kuru mayanın yedekte olması güzel.
Ölçüye gelince: 1 yaş maya = 2 paket kuru maya (kabartma tozu gibi olan küçük paketlerden)
yani 1 paket kuru maya yarım kilo un için yeyerli.
Bence çekinmeyin deneyin...
Kolay gelsinnn