6 yumurta
2.5 cay bardagi toz Seker
bir tutam tuz
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi süt
2 yemek kasigi toz findik
8 yemek kasigi un
2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
Yapilisi
Öncelikle yumurta, Seker ve tuzu köpürtüyoruz.Daha sonra sirayla sivilari ekleyerek karistiriyoruz. Toz ürünleri birlestirip elekten gecirerek cirpiyoruz.En son toz findigi da ekleyip,
yagladigimiz tepsiye hamurumuzu döküyoruz.
Ilk 20 dakika 200 derecelik önceden isitilmis firina veriyoruz.
Daha sonra firinimizin ayarini 180 dereceye düsürüp toplam 40 dakika pisiriyoruz.
Tabi siz yine de kekinizi firindan cikartmadan önce kürdanla kontrolu elden birakmayin :)
Birde unutmadan sunu da belirteyim.
Ben kalip olarak Borcam tepsilerin en büyügünü kullandim yanlari tirtikli olani.
Eger siz
O tepsi bana cok büyük gelir daha kücügüyle
yapabilirmiyim derseniz
malzemeleri
4 yumurtadan
bardak ölcülerini de yarimdan
kullanabilirsiniz.
Sosu icin Malzemeler
2 cay bardagi süt
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi Kakao
1 Tatli kasigi nisasta
1 Tatli kasigi tereyag yada margarin
Tereyagi haric tüm malzemeleri bir tencerede birlestirip ocaga aliyoruz.
Karistirarak 2-3 dakika kaynatiyoruz.
Daha sonra
Kivamini Alan sosumuzu ocaktan alip tereyagini ekliyoruz.
Tereyagi eriyip sos pürüssüzlesene kadar sosumuzu cirpip ilimaya birakiyoruz.
Sos ve kek ilik sicaklikta olmali ki birbiriyle kaynassinlar :)
cikolata sosunu üzerine döküp keki dilimliyoruz.
Iste bukadar geriye bir fincan kahve kaldi
Hepinize Afiyet sifa olsun
SEVGILERLE...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim