22 Eylül 2013 Pazar

CIKOLATALI PASTA



CIKOLATALI PASTA

Pandispanyasi icin Malzemeler;
(26 cm kalip icin)
6 yumurta
180 gr un
180 gr Seker
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu

Kekin Yapilisi:

Yumurtalari Seker eriyene Kadar cirpiyoruz yaklasik 3 dakika. Cirpmanin sonunda karisim cok acik sari rekte olmali.sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek karisima spatula yardimi ile yedirin.
150 ile 170 derece arasinda isitilmis firinda yaklasik 40 dakika pisirin.(Ilk 20 dakika firinin kapagini hic acmayin)


Kremasi icin Malzemeler ;
250 ml süt
1 Çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
3 yemek kasigi
1 Tatlı kaşığı nişasta
1Yumurta sarisi
2yemek kasigi margarin
2 paket kakaolu krem santi


Süt,seker,un,nisasta,kako ve yumurta sarisini kaynayincaya Kadar karistirarak pisirin.
Ocaktan alip bir 10 dakika ilk sicagi üzerinden gidince,
margarini ekleyip mikserle tekrar cirpin ve sogumaya birakin.
Diger tarafta kremsanti'yi üzerindeki  ölcüsüne göre yapip
kremanin tamamen sogudundan emin olduktan sonra ikisini birlestirip cirpin.Pastaci kremaniz Hazir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...