KURU PATLICAN DOLMASI
bir dizimin yarisi patlican yaklasik 20 tane1 cay bardagi bulgur
1 cay bardagi pirinc
3 adet kurusogan
1 Tatli kasigi domates salcasi
1 Tatli kasigi biber salcasi
yarim cay bardagi zeytinyagi
tuz,karabiber,pulbiber,kekik
patlicanlari aksamdan islatirsaniz daha Cabuk piser.Iclerini doldurmadan önce bir 15 dakika haslayin patlicanlari. Malzemelerin hepsiyle bir ic harc hazirliyoruz...Iclerini yariya Kadar dolduruyoruz cok doldurursaniz bütün ic disari bosalir...Doldurdugunuz patlicanlari tencereye dizip üzerleri bir parmak kalinliginda gecene Kadar kaynar su ekleyip orta ateste pisirin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim