13 Ekim 2013 Pazar

PORTAKALLI KATMER TATLISI



Bayrama iki gün kalmisken  degisik bir alternatif olabilir...Aslinda bu Tatli kakolu ve Beyaz olarak bilinir ama biraz kendimce degisiklikler yaptim.Ben cok begendim bakalim sizler nasil bulacaksiniz..




 
Malzemeler
 
 Yarim su bardagi süt
2 tane yumurta

3 corba kasigi seker
125 gr Tereyag
 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklasik 4 su bardagi un
bir portakal kabugu rendesi
turuncu gida boyasi
 
Serbeti icin
  3 su bardagi su
3 su bardagi seker
bir cay bardagi portakal suyu
bir kac damla limon
 
Öncelikle serbetimizi hazirliyor ve sogumaya birakiyoruz.gida boyasi ve portakal kabugu rendesi haric bütün malzemeleri karistirip bir hamur yoguruyoruz.Yogurdugumuz hamuru ikiye bölüp birine gida boyasi ve portakal kabuklarini ekleyip tekrar yoguruyoruz ve turuncu renkli bir hamur elde ediyoruz.
hamurlarimizin ikisine ayri ayri ince bir sekilde aciyor,fotografta görüldügü gibi üst üste koyup Pizza dilimi gibi ince  dilimler seklinde kesiyor baslarina hindistan cevizi yada findik koyabilirsiniz cevizde olabilir.
Sonra dilimleri rulo seklinde sarip tepsiye diziyoruz
önceden isitilmis 180 derecelik firinda rekleri bozulmayacak Kadar pisirip hamurlar sicak,serbet soguk serbetleyip dinlenmeye birakiyoruz.
Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. sevdim görüntüsünü tadinida deneyince sevecegim insAllah
    ellerine saglik yüregin bayram sevinclerine gark olsun
    muhabbetle ablam

    YanıtlaSil
  2. Süpeer,süper..Başka söze gerek yok bence..İyi bayramlarrr..

    YanıtlaSil
  3. Allah c.c. razi olsun hepinizden insallah.Tesekkürler güzel sözleriniz icin.
    hayirli bir bayram gecirmeniz duasi ile insallah...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. :) Bayıldım Hatice hanım. Ellerinize sağlık. İnşallah denerim. unutuyorum o yüzden . face sayfanızıda beğendim takipde olurum bundan sonra ..

    YanıtlaSil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...