Kücük oglum ara ara anne caminin köftesinden yapsana der durur.Biraz bogazina düskün az bucuk gürbüzcedir annesinin tombisi yedigi lezzetleri hic unutmaz :) Dün arkadaslarimin bloglarinda gezinirken Seldanin mutfak defteri'nde gördüm ogullarimin gönlünü yapayim dedim.Camide yedigimizden cok lezzetli oldu.
Sevgili arkadasima tesekkür ediyorum Tarif icin.
Malzemeler
500 gr az yağlı kıyma
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 orta boy soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı galeta unu
Kimyon,karabiber
Tuz
Bulamak icin un ve yumurta
Yapilisi
Kıymanın yarısini renkleri dönene Kadar 1-2 dakika kavuruyoruz.pirinclerin üzerine biraz su koyup hasliyoruz. Bir kabın içine çiğ kıymayı, kavurduğumuz kıymayı, haşlanmış pirinçleri, yumurta, ince kıyılmış maydanozu, rendelediğimiz soğanı, galeta unu, tuz ve baharatları alıp iyice yoğuruyoruz. Harcımızı buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletiyoruz.1 Saat sonra köfte harcimizdan büyükce parcalar alip önce una sonra yumurtaya batirip önceden isinmis yagda kizartiyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim