3 Kasım 2013 Pazar

BAL KABAGI TATLISI




Hayirli pazarlar dostlar.
Bugün bir tepsi bal kabagi tatlisiyla geldim sizlere.
Kis kendini göstermeye basladi artik.Bal kabaklarida toplandi haliyle.
Kayinvalidem bahcesinde büyüyen kabaklardan sagolsun dün göndermis.
Hemen iki dilimini aksamdan  sekere yatirdim
onlar bir güzel suyunu birakmis Seker erimis.Sabahta ocagin altini yaktim yarim saatte kabak tatlisi Hazir.
Her zaman yaparken tencede kaynattiktan sonra bir yarim saatte firina verirdim üzerinin kizarmasi icin ama ona bile gerek kalmamis harika kizarmislar tavada.
Cok basit zahmetsiz diger hamurlu Tatlilara göre daha hafif bence harika  bir lezzet kabagin bol oldugu bu günlerde kacirmayin derim bu firsati :)
 
Yapilisi
iki tilim bal kabaginin kabuklarini soyup büyük dilimler yapiyoruz.Aksamdan bir tava yada tencede kabaklarimizi 2 su bardagi sekere yatiriyoruz.Sabah kalkinca ocaga yarim Saat orta ateste pismeye birakiyoruz catalla ara ara kontrol edebilirsiniz pisip pismedigini.
Soguyunca cevizle servis yapabilirsiniz ama eger evinizde Kaymak varsa kesinlikle kaymakla servis yapin derim  :)
biz almanyalarda kaymagi nerdeeeeeen bulucaz :)
Afiyet sifa olsun sevgiler...

2 yorum:

  1. elllerine sağlık.. kışı insana sevdiren lezzetlerden biri bence kabak tatlısı: ) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim kardesim hosgeldin sefalar getirdin.
      sevgiler benden...

      Sil

Kiymetli vaktini ayirip yoruma deger buldugunuz icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...