Ispanakli Börek
Malzemeler
1 Kilo Un
2 yumurta
1 Tatli kasigi tuz
su
Ispanak
Beyaz peynir
Siviyag
üzeri icin 3 yumurta
Unun icine yumurta ve tuzu ilave Edip yavas yavas su ekleyerek manti hamurundan biraz yumusak kivamda bir hamur yoguruyoruz.
Acacaginiz masanin büyüklügüne göre bezeler aliyoruz ben bir kilodan 7 beze yapiyorum Kücük Kücük rahat aciyorum. Bezelerin üzerini kapatip yarim Saat dinlendiriyoruz.
Dinlendikten sonra Tabak büyüklügünde bütün bezeleri acip tek tek sivi yagla aralarina yag sürerek bir tepsiye üst üste koyuyoruz.
Yagin icinde de bir 10 dakika bekletirseniz acmaniz daha kolay olur.
Bezeler yagda beklerken ispanaklari dograyip Beyaz peynirli bir harc hazirliyoruz
(ispanaklar cigden olacak)
Yagda beklettigimiz hamurlari tezgaha alip elimizle yaglayarak kenarlardan sündürerek yirtmadan zar gibi olana Kadar hamurumuzu büyütüyoruz. Actigimiz yufkanin etrafina resimde oldugu gibi peynirli ispanak harcini dösüyoruz ve kenarlardan hamuru sariyoruz kocaman bir ispanakli rulomuz oluyor.
Yagli kagit serili tepsiye ortadan baslayarak dolayarak sariyoruz.
3 yumurta icine birazda sivi yag döküp bolca üzerine sürüp firina veriyoruz 250 derece firinda
nar gibi kizarana Kadar pisirin.
Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık.Mmm bayılırım çok lezzetli görünüyor.sevgilerimle..
YanıtlaSiltesekkürler canim
Sil