Selamün aleyküm sevgili dostlar.
Her blog da mutlaka bir tencere keki tarifi vardir.Bende eksik kalmayayim dedim. Benim Pasta pandispanyalari icinde kullandigim bir yöntem. Hadi buyrun tarifimize.
Kekimiz icin malzemeler
2 yumurta
1 su bardagi Seker
2 yemek kasigi Kakao
2 su bardagi un
yarim su bardagi su
yarim su bardagi sivi yag
kabartma tozu,vanilya
Yumurta ve sekeri köpürtüyoruz,
Su ve yagi ekleyip.
Un,Kakao,kabartma tozunu eleyerek ilave Edip
kek hamurumuzu hazirlayip kalibimiza döküyoruz.
Kalibi tencereye oturtup,kalibin yarisina gelecek miktarda su ile dolduruyoruz tencereyi.
Kapagini bir havluyla sarip kapatiyoruz
havlu koymazsaniz kapaktan akan su kekinizi islatir.
25- 30 dakika suyu kaynamaya birakiyoruz.
Iste bukadar
Afiyet olsun
Süper yaaa...
YanıtlaSilbiz kadinlar pratik seylere bayiliyoruz demi :))
SilEline sağlık Haticecim nefis olmuş Tencere kekini çok seviyorum hem yumuşak oluyor hemde lezzetli .Pastalarda kullanma fikrine de bayıldım sevgilerimle kardeşim :)
YanıtlaSilAllah c.c. razi olsun semacim.Pandispanyayi da denemeni tavsiye ederim canim. Sevgi ve muhabbetle kal kardesim.
SilNefis gözüküyor. Tencerede daha önce hiç kek pişirmedim. En kısa zamanda deneyeceğim. Elinize emeğinize sağlık. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilDenediginiz Zaman diger keklerden daha cok seveceksiniz inanin.Allah c.c. emanet olun kardesim.
Silhep kek ıslanır, tencerede diyerek cesaret etmedim tencere keki yapmaya..çok önceden düdüklü tencerede kek yapmıştım,o kadar :)
YanıtlaSilHavlu sarmak akıllıca..ellerine sağlık..
Bende düdüklü de kek yapildigini cok duydum ama hic denemedim.Ama denemekte fayda var.
Silmuhabbetle,Allah c.c. emanet insallah.
Hiç denemedim,Haticecim..Ama çok güzel olmuş,bir cesaret bende deneyeceğim heralde..
YanıtlaSilsenin Kadar maharetli bir hatun nasil simdiye Kadar bunu denememis hayret :) eminim sen daha iyi yaparsin nursencim .sevgilerimle tesekkürler canim.
Silaleykum selam ve sahane bır kek elıne sağlık
YanıtlaSiltesekkürler selma hanimcim.
Siltek kelime ile..bir dilim icin tabagimi uzatiyorum:)
YanıtlaSilve keyifle cayimin yaninda yiyorum:)))))))))
Afiyet olsun tesekkürler :)))
SilDaha önce yapmıştık eşimle beraber çok beğendik şimdi misafirlerim geliyor ikinci defa yapıyorum gerçekten pratik bir tarif. Ancak altı kısık mı yarım mı olacak bilemedim geçen altını ayarlayamadığım için biraz fazla kabarmıştı.
YanıtlaSilmerhaba sinemis Hanim deneyip begenmenize sevindim.Ben elektirikli ocak kullaniyorum ocagi hic kismiyorum fokur fokur kaynar sekilde 20 dakikada Hazir oluyor kalibiniz biraz kücükse eger hamur fazla geldigi icin cok kabarmis olabilir.
Sil