Selamün aleyküm dostlar
Bazilarinin fotografi görünce amaaaan pirasami dediklerini duyar gibiyim :)
aynen esim gibi :)
Bende öyle aman aman pirasa sevdasiyla yanip tutusanlardan degilim ama her kis bir iki kere mutlaka pisiriyorum.
Denemek isteyenler icin de paylasmak istedim.
Yarim Kilo pirasa
2 adet havuc
1 adet kuru sogan
250 gr kusbasi et
1 yemek kasigi salca
bir avuc pirinc
2 su bardagi su
yarim portakal suyu
Soganlari yarim cay bardagi sivi yagla pembelesinceye Kadar kavuruyoruz.
Üzerine kusbasi etleri dograyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan etlerin üzerine salcayi ve havucu ekleyip pirasalarida ilave ediyoruz bir 10 dakika kisik ateste kendi suyunu salana Kadar pisiriyoruz.Daha sonra üzerine tek elimizle bir avuc pirinci ve iki su bardagi suyu ekleyip orta ateste yarim Saat pismeye birakin.Ocaktan almadan 10 dakika önce yarim portakalin suyunu ilave ediyoruz.Pirasamiz servise haziiiiir :)
merhabalar cay sekeri....
YanıtlaSilyok yok cok hos duruyor pirasa yemeginiz:)
ellerine saglik...keyifli gunler
Cok severiz pirasayi,ama ben hic portakal suyu koymadim,seker atiyorum azicik birde bol sogan,denicem tesekkürler,elinize saglik!
YanıtlaSil