Bloga söyle bir baktimda hic corba eklememisim ben.Benim ve cocuklarimin en sevdigi bir corbayla geldim bugün sizlere.Her yöreye göre isimler degisir malum.Gogle de aradim Yayla corbasi olarak geciyor.
Bugday.yada yarma diyede bilinen arkadasa gendime deriz biz :)
eminim cok farkli gelecektir duymayanlar icin ama bizim oralarda bu cormaya yogurtlu gendime corbasi denir :)
Dün misafirlerim vardi malesef asama asama fotograflayamadim corbanin tarifini.Sözlü olarak anlatmaya calisicam artik :)
Öncelikle 1 su bardagi gendime'mizi yada buyday, yarmamizi üzerini 2- 3 parmak gecek Kadar su ekleyip düdüklü tencerede bir güzel hasliyoruz.
haslanip iyice yumusayan gendimemizin üzerine
eger suyunu tamamen cekmisse iki yada 3 bardak ilik su ekleyip ocakta tekrar kaynamaya birakiyoruz bir taraftan yogurtlu terbiyesini hazirliyoruz.
4 yemek kasigi yogurt'un icine 1 Tatli kasigi un ve bir Tatli kasigi naneyi ekleyip cirpiyoruz kaynayan gendimenin suyundan yavas yavas yemek kasigiyla yogurdumuza ekleyip yogurdumuzu aciyoruz
sicak Sudan eklemizin sebebi yogurdu gendimelerle bulusturdugumuzda yogurdun kesilmemesi icindir.
Daha sonra kaynamakta olan gendimeleri kenara alip sürekli karistirarak yogurdunu ilave ediyoruz ve tekrar ocaga alip kaynayana Kadar karistirmaya devam ediyouruz.
kaynadiktan sonra bir yarim Saat orta ateste pismeye birakiyoruz.
Tereyagini corbalarin yüzünde ayrietten durmasini ben pek sevmiyorum
o yüzden 3 yemek kasigi tereyagini ayri bir tavada kizdirip cosssss diye kaynayan corbanin icine döküp bir bes dakikada yagiyla kaynatip ocaktan aliyorum
Siz dilerseniz servis yaparken koyabilirsiniz tereyagini iste bukadarrr :)
Afiyet olsun. sevgiler...
buralarda gendime bulmak zor bende çok seviyorum ama ,pirinçle yapıyorum gendime yad a arma gibi güzel olmuyor tabi.
YanıtlaSilEvet fundacim bende senin gibi pirincle corbadan pek tat alamiyorum.
SilBazen haslanmis nohut da koyariz bir avuc öylede cok güzel oluyor tavsiye ederim.