Cilegin bol oldugu bu günlerde bol kremali buz gibi ferahlatici bir lezzet.
Yapimi da cok zahmetli degil.
Ayrica sadece cilekle sinirli kalmayabilirsiniz istediginiz her meyveyi kullanabilirsiniz.
Kek icin,Malzemeler
5 yumurta
250 gr Seker ( 1.5 su bardagi)
200 gr tereyagi
350 gr Un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Öncelikle margarin ve sekeri iyice cirpiyoruz.
Sonra yumurtalari teker teker kirarak köpürtüyoruz.
her yumurtada birer dakika cirpin.
Cirpip köpürttügümüz yumurtalardan sonra un vanilya ve kabartma tozunu karistirip eleyerek karisima ekliyoruz.
Mikseri en düsük ayara alip bir dakika daha cirpiyoruz.
Yagli kagit serilmis firin tepsisine her yeri esit sekilde yayiyor 180 dere isitilmis firina veriyoruz
Kremasi icin malzemeler.
5 adet krema (Schlagsahne )
2 adet Eksi krema ( Schmand)
5 yemek kasigi pudra sekeri
4 krema sertlestirici (sahnesteif)
1 paket vanilya
(Eger bu malzemeleri bulamam diye düsünürseniz 2-3 paket krem santi de kullanabilirsiniz)
Üzeri icin
1 Kilo cilek
2 paket tart jölesi (Tortenguss)
Krema malzemelerinin hepsini birlestiriyor, mikserle cirpip krema haline getiriyoruz:
Kek hamurumuz pisene Kadar buzdolabinda bekletiyoruz.
Kek iyice soguduktan sonra kremayi üzerine yayiyoruz.
Kremanin üzerine cilekleri dizip,
Tart jölesini paketin üzerindeki tarifine göre pisiriyor ve ilk sicagi cikinca cileklerin üzerine döküyoruz.
Bir gece dolapta bekletiyoruz. Servise Hazir
Afiyet olsun.Muhabbetle...
Çok iştah açıcı görünüyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık. çok güzel görünüyor.
YanıtlaSil