KITIRLI ELMALI TURTA
Malzemeler
1 Paket Margarin.tereyagi
1 yumurta
3 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay bardagi sivi yag
1 paket vanilya
ic malzemesi
4-5 ade elma
1 su bardagi Seker
tarcin,ceviz ici
Un haric bütün malzemeyi önce karistiriyoruz.Daha sonra unu yavas yavas ekleyerek kurabiye hamuru kivaminda bir hamur hazirliyoruz,Benim hamurum yaklasik 4,5 su bardagi un Aldi.
hamuru bir Saat buz dolabinda dinlendiriyoruz.
Diger tarafta elmelari küp küp dograyip sekerle,elmalar suyunu cekene Kadar pisirin kaldirirken cevis ve tarcini ilave Edip sogumaya birakin.
hamuru bir Saat buz dolabinda dinlendiriyoruz.
Diger tarafta elmelari küp küp dograyip sekerle,elmalar suyunu cekene Kadar pisirin kaldirirken cevis ve tarcini ilave Edip sogumaya birakin.
Bu hamur miktarindan
iki adet turta cikiyor ben birini kafesli digerini kitirli yapiyorum
siz dilerseniz kitirli degilde kalan hamuru acip seritler keserek üzerine kafeste yapabilirsiniz
Dinlenen hamuru ikiye bölün turta kalibina göre acip yagli kaliba bastirarak döseyin
üzerine hazirladigimiz elma harcini doldurun.
Bir tarafta 2 yemek kasigi erimis tereyaginin icine 4 yemek kasigi un ekleyip karistirin topao topak kitirlar elde edeceksiniz onlarida elmali harcin üzerine döküp 180 derece önceden isitilmis firinda yarim Saat 45 dakika pisirin
soguyunca servise Hazir
pudra sekeri serpip sicakta servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun sevgiler.
ellerınıze saglık harıka gorunuyor
YanıtlaSilTesekkürler canim.
Silellerine sağlık canım.nefis görünüyor.
YanıtlaSiltesekkür ederim sulecim.
SilEline sağlık canım.Elmalı turtayı çok severim senin tarifte çok nefis.görüntüsü bu kadar güzel tadı kimbilir ne kadar güzeldir.Hayırlı cumalar
YanıtlaSil